una catalana per Munic

canviar de ciutat, de feina, d'amics... un dels meus hobbies, què us he de dir! començar de zero... m'agrada i a la vegada em fa ser cada cop més forta... però no sempre es pot ser forta i a vegades caus i no saps com aixecar-te... Al final he après a plantar arrels i aquí estic, a Munic amb el meu xicot i una preciositat de fillet :)

 

divendres, de setembre 28, 2007

no para de ploure!!!!!!!!!!!!!!!!!!

déu meu, d'on surt tanta aigua??? cada dia al dematí, quan encara estic al llit i vull alçar-me, poso les antenes, escolto bé el soroll que ve de fora i sento aigua, aigua i més aigua! I cada dia el mateix!!!!

Sí, té lo seu que plogui i el terra estigui ple de fulles grogues... molt bonic.

He tingut una bona setmana... plena de cosetes però guai i amb resultats xul.los: dimecres vaig fer una cursa d'orientació a Ismaning, on vaig acabar xopa i vaig haver d'aguantar molla quasi una hora fins que no vaig ser a casa sota una dutxa d'aigua calentíssima... mmmm... ahir vaig anar a escalar a Heimstetten (rocòdrom, clar!) amb un amic del marit d'una ex-companya de feina i la seva xicota. Ja veieu, aquí connexions a quatriplibandes. És el que hi ha! i mola :)

I el millor d'aquesta setmana: ja tenim bitllets de tren per baixar cap a Venècia del 9 al 12 de novembre. Ens trobarem allà amb un munt de catalans (inclosos la Txelleta!!!!) i gent de tot el món per a participar a una cursa d'orientació! Tothom diu que mola molt... ja ho veurem, tu! Ara encara hem de buscar allotjament. Esperem trobar quelcom decent.

I res, avui serà el primer dia de Wiesn (Oktoberfest - Festa de la cervesa) d'aquesta temporada. Ja us explicaré què tal!

Ale, doncs que passeu un bon capde. Petonets!!!

** Per cert, Estereta (subirana) per molts anys! Vaig pensar en tu, molt, però ja veus, no vaig aconseguir ni enviar-te un missatge... una vergonya... espero que estiguis molt bé i que el viatge de l'estiu també anés bé! Tinc ganetes de veure les fotos... per nadal haurem de fer intensiu, entre les teves i les de la malet d'àfrica!

dimarts, de setembre 25, 2007

la guerra no està feta per a mi

Divendres vam anar a jugar a Paintball amb els de la feina... pels que no ho conegueu, és com els jocs d'ordinador aquests que només has de disparar contra enemics (egoshooters) però de debó. Et donen una màscara i una pistola que tira boles on a dins hi ha pintura, dos equips de més o menys cinc persones entren a un camp on hi ha obstacles de goma inflamble o de fusta amb forats, etc. simulant un camp de batalla. Cada equip es situa a una punta del camp i a la de tres comença la guerra i es tracta de cobrir-te de l'enemic, apuntar i disparar a matar....

Ho vaig provar, però em va superar... no entenc com hi ha gent que es pugui divertit simulant una guerra...

> Aquí fotos

els francesos més bonics venen de nova york

"Die schönste Franzosen kommen aus New York"

Doncs sí, aquest és el títol de l'exposició que hi ha aquests dies a la nova galeria nacional de Berlín i on s'exposen obres dels pintors francesos més importants del segle XIX portades del Metropolitan Museum of Art de Nova York.

Quan una va tenir història de l'art a l'institut i va estudiar Rodin, Cézanne, Monet, Manet, Degas, Gauguin, etc. és increible veure obres d'ells que fins ara només havies vist en els llibres de text, en viu! Espectacular... Merci Rico! *ha estat el seu regal d'aniversari :)



He aprofitat el cap de setmana per tornar a veure la Mimi i la seva nova caseta a Kreuzberg, molt xul.la, i el Felix que vaig conèixer a l'intercanvi que vaig fer per Pasqua a Calàbria. Més mono (té 17 anys, no patiu!).

dimarts, de setembre 18, 2007

Els conductors de metro de Munic

Die U-Bahn Fahrer in München

És increible però mola. Aquest matí al metro, de camí cap al metge per poc i em pixo de riure amb el conductor del metro. A sobre m'ha tocat el mateix a l'anar i al tornar!!!

Doncs resulta que l'home va donant lliçons de civisme i amb el seu súper accent bavarès que sembla que vagi mig borratxo, ens informa del següent:
"una informació pels viatgers de metro: si no troben lloc als vagons de davant, pensin que aquest tren té 120 metres de llargada i 18 entrades. Caminin uns quants metres i segur que en algun vagó trobaran lloc".

I això ho va repetint cada dues estacions... pobret, no? tela marinera el que ha d'aguantar!!!! jajajaja

.................................................................................

Es ist unglaubig aber lustig. Heute morgen in der U-Bahn, auf dem Weg zu den Arzt fast und ich bepinkele mich vor Lachen mit dem U-Bahn-Fahrer. Darüber hinaus habe ich den Gleichen sowohl auf dem Hin- als auch auf dem Rückweg erwischt!

Der Man, mit einem ganz starken bayerischen Akzent, der wie ein besoffene klingt, gibt einfach Tipps damit unserer U-Bahn-Fahrt schöner wird. So lautet sein Satz:
"Ein Tipp für unsere Fahrgäste: dieser Zug hat 120 Meter lang und 18 Eingänge. Wenn Sie auf den vorderen Wagen keinen Platz finden, laufen Sie einfach ein paar Meter."

Und das und noch anderen Tipps sagt er einfach ständig... Man sieht die Leute rum um sich schon kichern und denk sich dabei, dass der Man einen richtige gute Job macht; ich meine nicht das Zug-Fahren, aber den Leute morgens die gute Laute zu erwachen!

dimarts, de setembre 11, 2007

La diada

L'Onze de setembre, Diada Nacional de Catalunya, es commemora la caiguda de Barcelona després de mesos de setge durant la Guerra de Successió l'any 1714. Amb això, també es recorda la consegüent abolició de les institucions i llibertats civils catalanes.

A Munic avui ens reunirem els catalans al café Freiraum, on fem un cop al mes les trobades.

Que tingueu una bona diada i VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!!!!!!!!!!!

________________________________________

In English or Deutsch:
http://en.wikipedia.org/wiki/National_Day_of_Catalonia
http://de.wikipedia.org/wiki/Spanischer_Erbfolgekrieg

dijous, de setembre 06, 2007

munic - barcelona - los angeles

que fort que fort!!! m'he viciat ara a l'On vols anar a parar de Catalunya Ràdio i ara està parlant el Joan Antoni que venia la Pompeu amb nosaltres des de Los Ángeles!!! Que fort!!!!! l'he reconegut per la veu i perquè la Patri, Mireia i Alba ja fa temps que em deien que el paio se n'anava a Los Ángeles amb la seva nòvia!!!!

Nen, Joan Antoni, que vagi molt molt bé!!!

Petonets
núria

dimarts, de setembre 04, 2007

nova vida...

sí, sembla que aquest cop anem bé i m'encanta. Estic amb un noi, en Rico, que vaig conèixer fa un any un cap de setmana d'escalada amb la Katha de Jena a Stierberg (Frankenjura).

I sí, escala, corre, va a museus i festivals i fins i tot aprèn català!!!!! un bon partit, eh?

Fa dos caps de setmana va baixar a Munic i vam aprofitar el bon temps per fer Munic complet: en bici fins a Grünwald a escalar, bany a l'Isar, Biergarten i Atomic café.

Aquest cap de setmana passat vam estar a Dresden perquè hi havia el campionat d'Alemanya d'orientació on vaig participar... déu meu, que difícil!! Va ser en un antic terreny militar amb sorra i molts camins que no eren camins i forats i un mapa 1:5000 amb el qual has de vigilar, perquè si t'enbales una mica ja estàs a l'altre cantó del mapa... tela marinera... després de tardar 42 minuts entre la primera i la segona fita, vaig apendre a comptar passes i saber que 50 passes eren un centímetre del mapa més o menys. Llavors les vaig clavar totes, però ja era massa tard! Per sort no he quedat l'última. Mireu, aquí els resultats! i sabeu que de l'última fita a l'arribada fins i tot he fet el millor temps??? jajajaja ja té collons!


ui ui ui

perdoneeeeeuuuu!!! veig que m'he penjat una miqueta i fa molt que no escric... molta feina a la feina i a casa el meu súper ordinador té un viruset que no em deixa utilitzar bé el blogger... kaketa...

bé bé bé, ja tenim la germaneta a Argentina, segurament triumfant, oi txelleta? i vivint en la mateixa temperatura que aquí a Alemanya, en aquests moments (10.43 h matí) 9,3 graus!!! flipes, eh? aquest matí de camí de casa a la feina he recordat que hi ha una peça de roba que es diu guants i que crec que treuré de l'armari ben aviat! ;)

la vicky al final no va passar per munic... sniff sniff.. espero que vingui algun cap de setmaneta, sempre ets benvinguda, ja ho saps guapíssima!!!

i el rifat va venir ahir, s'ha quedat a dormir a casa i aquest matí ha agafat el tren cap a Regensburg on s'estarà fins al febrer... Erasmus. Bona vida, eh? quins records, queda lluny ja això... ha vingut amb uns quants instruments, un d'ells el violí turc, molt guapo. I resulta que toca en un grup que fan música tradicional amb acordeons, sac de gemecs, etc. mmmmm... ganes de ballar! :)